• Tredimensionella strukturer visar vägen för framtida läkemedel

[2017-03-14] Forskare vid Göteborgs universitet har i samarbete med internationella forskare tagit fram nya kemiska föreningar som på sikt kan leda till nya läkemedel mot cancer, ledgångsreumatism och psoriasis.

• Forskar om läkemedel som ska bromsa antibiotikaresistens

[2017-03-09] Resistansen mot antibiotika är en av världens stora framtidsutmaningar. Forskare vid Göteborgs universitet undersöker nu hur resistens överförs mellan bakterier. Målet är nya läkemedel som kan fungera som broms mot utvecklingen av resistens.

• Förfinad metod ger ny pusselbit till cancergåtan

[2017-02-06] En speciell metod av masspektrometri som vanligen används för att analysera datachips, lack och metaller har förfinats vid Göteborgs universitet så att forskare bättre kan avgöra vilka celler i kroppen som är skadliga. - Metoden kan få betydelse för exempelvis framtida analyser av bröstcancervävnad, säger doktoranden Tina Angerer.

• Får Ulla och Stig Holmquists vetenskapliga pris

[2016-12-19] Får Ulla och Stig Holmquists vetenskapliga pris

• Studentkåren delade ut pedagogiska priser

[2016-12-13] För att uppmärksamma de lärare som förgyller studenttiden delar studentkåren ut pris till dem som har utmärkt sig lite extra i sin pedagogik.