Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ledig doktorandanställning i aktivering av proteiners strukturella dynamik med hjälp av elektriska fält

  [2017-08-16] Institutionen för kemi och molekylärbiologi söker nu en doktorand i aktivering av proteiners strukturella dynamik med hjälp av elektriska fält. Sista ansökningsdag: 2017-09-12.

 • Nytt material kan förlänga livet för dialyspatienter

  [2017-07-24] Ett nytt material som kan användas i utrustningen för bloddialys har utvecklats av en internationell forskargrupp med forskare från Göteborgs universitet. ¿ Vi har gjort en upptäckt som på sikt kan innebära ett genombrott för forskning och för behandling av njursjuka, säger professor Hans Elwing.

 • Ledig tjänst: Postdoktor i biokemi/fysikalisk kemi

  [2017-06-19] Institutionen för kemi och molekylärbiologi söker nu en postdoktor i biokemi/fysikalisk kemi. Sista ansökningsdag: 2017-08-16.

 • Lediga doktorandanställningar i biofysikalisk kemi

  [2017-06-19] Institutionen för kemi och molekylärbiologi söker nu två doktorander i biofysikalisk kemi. Sista ansökningsdag: 2017-08-16.

 • Sebastian Westenhoff ny ledamot i Sveriges unga akademi

  [2017-06-07] Sebastian Westenhoff, professor i biofysikalisk kemi, är en av sex framstående unga forskare som har valts in som nya ledamöter i Sveriges unga akademi.

 • Nya masterprogram kombinerar ämnesstudier med pedagogik

  [2017-04-10] Våren 2015 startade Göteborgs universitet ett snabbspår för naturvetare som ville få en lärarexamen. Nu utvecklas konceptet ytterligare när ämnesstudier kompletteras med pedagogik i nya masterprogram.

 • Ny kurs i antibiotikaresistensproblematik

  [2017-03-29] I höst startar en ny kurs i antibiotikaresistensproblematik. Den handlar om de biologiska, kemiska, politiska, ekonomiska och miljöaspekterna som antibiotikaresistens medför. Kursen passar som fortbildningskurs för lärare och är öppen för alla med grundbehörighet. Som lämpligt tillägg rekommenderas även labbkursen. Båda kurserna ges av institutionen för kemi och molekylärbiologi tillsammans med Centrum för antibiotikaresistensforskning.

 • Ny insikt om dygnsrytmen ökar förståelsen för åldrandet

  [2017-03-27] Störningar i dygnsrytmen kan öka risken både för cancer och för att åldras för tidigt. Nu har forskare vid Göteborgs universitet påvisat en mekanism genom vilken ljuset kan påverka ett protein, peroxiredoxin, som visat sig viktigt för att de biologiska klockorna ska kunna fungera på rätt sätt.

 • Tredimensionella strukturer visar vägen för framtida läkemedel

  [2017-03-14] Forskare vid Göteborgs universitet har i samarbete med internationella forskare tagit fram nya kemiska föreningar som på sikt kan leda till nya läkemedel mot cancer, ledgångsreumatism och psoriasis.

 • Forskar om läkemedel som ska bromsa antibiotikaresistens

  [2017-03-09] Resistansen mot antibiotika är en av världens stora framtidsutmaningar. Forskare vid Göteborgs universitet undersöker nu hur resistens överförs mellan bakterier. Målet är nya läkemedel som kan fungera som broms mot utvecklingen av resistens.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?