Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nya masterprogram kombinerar ämnesstudier med pedagogik

  [2017-04-10] Våren 2015 startade Göteborgs universitet ett snabbspår för naturvetare som ville få en lärarexamen. Nu utvecklas konceptet ytterligare när ämnesstudier kompletteras med pedagogik i nya masterprogram.

 • Ny kurs i antibiotikaresistensproblematik

  [2017-03-29] I höst startar en ny kurs i antibiotikaresistensproblematik. Den handlar om de biologiska, kemiska, politiska, ekonomiska och miljöaspekterna som antibiotikaresistens medför. Kursen passar som fortbildningskurs för lärare och är öppen för alla med grundbehörighet. Som lämpligt tillägg rekommenderas även labbkursen. Båda kurserna ges av institutionen för kemi och molekylärbiologi tillsammans med Centrum för antibiotikaresistensforskning.

 • Ny insikt om dygnsrytmen ökar förståelsen för åldrandet

  [2017-03-27] Störningar i dygnsrytmen kan öka risken både för cancer och för att åldras för tidigt. Nu har forskare vid Göteborgs universitet påvisat en mekanism genom vilken ljuset kan påverka ett protein, peroxiredoxin, som visat sig viktigt för att de biologiska klockorna ska kunna fungera på rätt sätt.

 • Tredimensionella strukturer visar vägen för framtida läkemedel

  [2017-03-14] Forskare vid Göteborgs universitet har i samarbete med internationella forskare tagit fram nya kemiska föreningar som på sikt kan leda till nya läkemedel mot cancer, ledgångsreumatism och psoriasis.

 • Forskar om läkemedel som ska bromsa antibiotikaresistens

  [2017-03-09] Resistansen mot antibiotika är en av världens stora framtidsutmaningar. Forskare vid Göteborgs universitet undersöker nu hur resistens överförs mellan bakterier. Målet är nya läkemedel som kan fungera som broms mot utvecklingen av resistens.

 • Förfinad metod ger ny pusselbit till cancergåtan

  [2017-02-06] En speciell metod av masspektrometri som vanligen används för att analysera datachips, lack och metaller har förfinats vid Göteborgs universitet så att forskare bättre kan avgöra vilka celler i kroppen som är skadliga. - Metoden kan få betydelse för exempelvis framtida analyser av bröstcancervävnad, säger doktoranden Tina Angerer.

 • Får Ulla och Stig Holmquists vetenskapliga pris

  [2016-12-19] Får Ulla och Stig Holmquists vetenskapliga pris

 • Studentkåren delade ut pedagogiska priser

  [2016-12-13] För att uppmärksamma de lärare som förgyller studenttiden delar studentkåren ut pris till dem som har utmärkt sig lite extra i sin pedagogik.

 • Ny Wallenberg Academy Fellow till Naturvetenskapliga fakulteten

  [2016-12-02] Forskaren Björn Burmann från Basels universitet i Schweiz är en av två nya Wallenberg Academy Fellows vid Göteborgs universitet. Björn Burrmann forskar för att öka kunskapen om hur celler lagar solskadat DNA.

 • Miljoner i anslag från Cancerfonden

  [2016-11-17] Miljoner i anslag från Cancerfonden

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?