Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kommande aktiviteter

Här hittar du en kalender över våra samverkansaktiviteter. Kalendern fylls på kontinuerligt under året.

2017

27-28 januari: Berzeliusdagarna

Svenska Kemisamfundet har anordnat Berzeliusdagarna sedan 1956 med syftet att ge svenska gymnasister en inblick i vad det innebär att studera kemi på högskola och vad man jobbar med som kemist. Omkring 350 gymnasieelever deltar årligen i arrangemanget, genom stipendier finansierade av skolor och näringsliv i hela Sverige. Duktiga forskare från universitet och industri i landet samt utomlands håller korta, inspirerande föredrag om sin forskning, sin vardag och värdet av naturvetenskaplig utbildning.

 

25 april: Marie Curie-dag - kemiinspiration för gymnasieelever - INSTÄLLD

För att visa kemiämnets olika tillämpningar anordnar institutionen för kemi och molekylärbiologi årligen fyra Marie Curie-dagar tillsammans med Chalmers. Under dessa inspirationsdagar får gymnasieeleverna laborera, lyssna på föreläsningar och delta i gruppdiskussioner.

Program för Marie Curie-dagen, 25 april 2017        (pdf, öppnas i nytt fönster)

Gymnasielärare i kemi, biologi eller naturkunskap kan anmäla sig här: Anmälan till Marie Curie-dagen, 25 april 2017 (öppnas i nytt fönster).

Kommande Marie Curie-dagar äger rum i oktober och november. Exakta datum meddelas senare.

 

Kontaktperson

Markus Tamas är institutionens kontaktperson för samverkansaktiviteter.

Marie Curiedag 22 mars 2016

Sidansvarig: Katleen Burm|Sidan uppdaterades: 2017-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?