• Ny professor i fysikalisk kemi

[2018-12-14] Fem frågor... ...till Marica Ericson som utnämnts till professor i fysikalisk kemi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• 9 av 10 naturvetare nöjda med sin utbildning

[2018-12-13] Nio av tio är nöjda med sin kandidatutbildning, visar en färsk undersökning bland nyligen utexaminerade naturvetarstudenter. De anser sig också i hög grad fått de kunskaper och färdigheter som behövs på arbetsmarknaden under sin utbildning. - Det är givetvis glädjande siffror och ett kvitto på att vi bedriver god utbildning, säger Per Åberg, grundutbildningsansvarig vicedekan vid Naturvetenskapliga fakulteten.

• Post-doctoral scholarship within the area of cell and molecular biology

[2018-12-12] The Department of Chemistry and Molecular Biology, University of Gothenburg, offers a postdoctoral scholarship within the area of cell and molecular biology. Application deadline: 2019-01-31.

• Årets Nobelpristagare i kemi föreläser

[2018-12-10] Göteborgs universitet och Chalmers hälsar medarbetare, studenter och allmänheten välkomna till Nobelpristagaren Frances Arnolds föreläsning den 14 december i Chalmers lokaler. Frances Hamilton Arnold är en amerikansk biokemist och ingenjör. Hon tilldelas Nobelpriset i kemi 2018 för "riktad evolution av enzymer".

• Postdoctoral scholarship: Mammalian meiosis

[2018-11-26] The Department of Chemistry and Molecular Biology, University of Gothenburg, offers a postdoctoral scholarship: Mammalian meiosis. Application deadline: 2019-01-31.