Nyheter

• Klor och litiumbatterier i fokus på fortbildningsdagen för ämneslärare i kemi och naturkunskap

[2019-11-04] Visste du att Göteborgs universitet blivit tilldelad faddergrundämnet klor i år, att klorföreningar används i allt från matlagning till raketdrivmedel och att litiumjonbatterier används såväl i mobiltelefoner, bärbara datorer som elbilar?

• Närmare 120 miljoner från VR till naturvetenskap och teknik

[2019-11-04] Forskare vid Göteborgs universitet får runt 119 miljoner kronor i etableringsbidrag och projektbidrag från Vetenskapsrådet inom utlysningen för Naturvetenskap och teknikvetenskap 2019.

• "Mycket energi med en liten enhet"

[2019-10-10] Årets nobelpris i kemi går till de tre forskarna John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham och Akira Yoshino för utvecklingen av litiumjonbatterier. - Priset belyser nyttan av grundläggande forskning inom elektrokemi för utveckling av produkter som vi använder i vardagen, säger Zareen Abbas, docent i oorganisk kemi vid Göteborgs universitet.

• Postdoctoral scholarship: Telomere Dynamics in C. elegans

[2019-10-01] The Department of Chemistry and Molecular Biology, University of Gothenburg, offers a postdoctoral scholarship: Telomere Dynamics in C. elegans. Application deadline: 2019-11-01.

• Gemensamt upprop för jämställdhet

[2019-08-13] Jämställdhet i högskolesektorn är avgörande för att få fram vetenskapen vi behöver för att tackla moderna utmaningar. Det är budskapet i ett gemensamt uttalande från de unga akademierna i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Estland, Lettland och Litauen.