Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Studier av luftens kemi

  [2019-03-11] Luften omkring oss kan innehålla en mängd olika ämnen som kan skada vår hälsa eller påverka miljön. En typ av luftförorening är små partiklar, som till exempel smogg eller rökpartiklar. Hur sådana partiklar bildas i luften är fokus för en ny doktorsavhandling från Göteborgs universitet.

 • Nyupptäckt protein viktigt vid reparation av DNA

  [2019-03-01] Forskare vid Göteborgs universitet har upptäckt ett nytt protein som de anser har stor betydelse för möjligheten att reparera DNA. Forskningsresultaten publiceras nu i den vetenskapliga tidskriften Nature Communications.

 • Ledig doktorandtjänst i strukturbiologi/biofysik

  [2019-02-07] Institutionen för kemi och molekylärbiologi söker nu en doktorand i strukturbiologi/biofysik.Sista ansökningsdag: 2019-02-28.

 • Ledig doktorandtjänst i naturvetenskap, inriktning biofysik

  [2019-02-07] Institutionen för kemi och molekylärbiologi söker nu en doktorand i naturvetenskap, inriktning biofysik. Sista ansökningsdag: 2019-02-28.

 • Upptäckt kastar nytt ljus över hur luftföroreningar omvandlas i atmosfären

  [2019-02-01] Omfattande forskningssamarbete mellan forskare i Tyskland, England och Sverige har bidragit till ett helt nytt angreppssätt vid studier av partikelbildning i atmosfären. Upptäckten av hur luftföroreningar interagerar med varandra påverkar bland annat klimatmodellering. Studien är publicerad i tidskriften Nature.

Fler nyheter

Sidansvarig: Katleen Burm|Sidan uppdaterades: 2012-01-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?