• Ny studie ökar kunskap om folksjukdomar

[2019-12-09] När proteiner i hjärnan bildar fällningar till olösliga aggregat kan sjukdomar som till exempel Alzheimers eller Parkinsons uppstå. Nu har en forskargrupp kommit ett steg närmare till att förstå denna process.

• De blir Wallenberg Academy Fellows 2019

[2019-12-04] Anne Bjorkman och Hiroki Shibuya, båda verksamma vid Naturvetenskapliga fakulteten, har av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse utsetts till Wallenberg Academy Fellows.

• Tonläget varierar när celler kommunicerar

[2019-11-27] Hur celler kommunicerar är fokus för en ny avhandling från Göteborgs universitet. - Genom att studera celler från däggdjur samt bananflugans nervceller har vi fått en bättre förståelse för hur celler kommunicerar, säger avhandlingens författare, Anna Larsson.

• Klor och litiumbatterier i fokus på fortbildningsdagen för ämneslärare i kemi och naturkunskap

[2019-11-04] Visste du att Göteborgs universitet blivit tilldelad faddergrundämnet klor i år, att klorföreningar används i allt från matlagning till raketdrivmedel och att litiumjonbatterier används såväl i mobiltelefoner, bärbara datorer som elbilar?

• Närmare 120 miljoner från VR till naturvetenskap och teknik

[2019-11-04] Forskare vid Göteborgs universitet får runt 119 miljoner kronor i etableringsbidrag och projektbidrag från Vetenskapsrådet inom utlysningen för Naturvetenskap och teknikvetenskap 2019.