Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • "Mycket energi med en liten enhet"

  [2019-10-10] Årets nobelpris i kemi går till de tre forskarna John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham och Akira Yoshino för utvecklingen av litiumjonbatterier. - Priset belyser nyttan av grundläggande forskning inom elektrokemi för utveckling av produkter som vi använder i vardagen, säger Zareen Abbas, docent i oorganisk kemi vid Göteborgs universitet.

 • Postdoctoral scholarship: Telomere Dynamics in C. elegans

  [2019-10-01] The Department of Chemistry and Molecular Biology, University of Gothenburg, offers a postdoctoral scholarship: Telomere Dynamics in C. elegans. Application deadline: 2019-11-01.

 • Gemensamt upprop för jämställdhet

  [2019-08-13] Jämställdhet i högskolesektorn är avgörande för att få fram vetenskapen vi behöver för att tackla moderna utmaningar. Det är budskapet i ett gemensamt uttalande från de unga akademierna i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Estland, Lettland och Litauen.

 • Ny professor i molekylär genetik

  [2019-08-08] Fem frågor till Margit Mahlapuu som utnämnts till professor i molekylär genetik vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Ökad förståelse för flugans inbyggda kompass

  [2019-07-30] Nu läggs ytterligare en pusselbit till att förstå hur djur kan orientera sig med hjälp av jordens magnetfält. I en studie, som publiceras i Science Advance, har forskare lyckats avbilda strukturförändringar i flugans inbyggda kompass.

Fler nyheter

Sidansvarig: Katleen Burm|Sidan uppdaterades: 2012-01-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://cmb.gu.se/Aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-10-23