• Scholarship: Mammalian meiosis

[2019-01-18] The Department of Chemistry and Molecular Biology, University of Gothenburg, offers a scholarship: Mammalian meiosis. Application deadline: 2019-01-31.

• Postdoctoral scholarship: Mammalian developmental biology

[2019-01-18] The Department of Chemistry and Molecular Biology, University of Gothenburg, offers a postdoctoral scholarship: Mammalian developmental biology. Application deadline: 2019-02-28

• Postdoctoral Fellowship in time-resolved femtosecond infrared spectroscopy

[2019-01-18] The Department of Chemistry and Molecular Biology, University of Gothenburg, offers a postdoctoral fellowship in time-resolved femtosecond infrared spectroscopy. Application deadline: 2019-02-04.

• Ledig tjänst: Postdoktor i kemisk syntes av omkopplingsbara peptid-baserande nanoporer

[2019-01-18] Institutionen för kemi och molekylärbiologi söker nu en postdoktor i kemisk syntes av omkopplingsbara peptid-baserande nanoporer. Sista ansökningsdag: 2019-02-17.

• Göteborgs universitet framstående inom marin bioteknik

[2018-12-20] Göteborgs universitet ligger i framkant när det gäller forskning inom marin bioteknik, det bekräftas av en ny rapport. Men kopplingen till näringslivet behöver stärkas, anser forskare.

• Ny professor i fysikalisk kemi

[2018-12-14] Fem frågor... ...till Marica Ericson som utnämnts till professor i fysikalisk kemi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• 9 av 10 naturvetare nöjda med sin utbildning

[2018-12-13] Nio av tio är nöjda med sin kandidatutbildning, visar en färsk undersökning bland nyligen utexaminerade naturvetarstudenter. De anser sig också i hög grad fått de kunskaper och färdigheter som behövs på arbetsmarknaden under sin utbildning. - Det är givetvis glädjande siffror och ett kvitto på att vi bedriver god utbildning, säger Per Åberg, grundutbildningsansvarig vicedekan vid Naturvetenskapliga fakulteten.

• Årets Nobelpristagare i kemi föreläser

[2018-12-10] Göteborgs universitet och Chalmers hälsar medarbetare, studenter och allmänheten välkomna till Nobelpristagaren Frances Arnolds föreläsning den 14 december i Chalmers lokaler. Frances Hamilton Arnold är en amerikansk biokemist och ingenjör. Hon tilldelas Nobelpriset i kemi 2018 för "riktad evolution av enzymer".

• Postdoctoral scholarship: Mammalian meiosis

[2018-11-26] The Department of Chemistry and Molecular Biology, University of Gothenburg, offers a postdoctoral scholarship: Mammalian meiosis. Application deadline: 2019-01-31.

• 26,7 miljoner kronor från Formas

[2018-11-20] Göteborgs universitet tilldelas 26,7 miljoner kronor av Formas i den årliga öppna utlysningen för forsknings- och utvecklingsprojekt.