Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • "Mycket energi med en liten enhet"

  [2019-10-10] Årets nobelpris i kemi går till de tre forskarna John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham och Akira Yoshino för utvecklingen av litiumjonbatterier. - Priset belyser nyttan av grundläggande forskning inom elektrokemi för utveckling av produkter som vi använder i vardagen, säger Zareen Abbas, docent i oorganisk kemi vid Göteborgs universitet.

 • Postdoctoral scholarship: Telomere Dynamics in C. elegans

  [2019-10-01] The Department of Chemistry and Molecular Biology, University of Gothenburg, offers a postdoctoral scholarship: Telomere Dynamics in C. elegans. Application deadline: 2019-11-01.

 • Gemensamt upprop för jämställdhet

  [2019-08-13] Jämställdhet i högskolesektorn är avgörande för att få fram vetenskapen vi behöver för att tackla moderna utmaningar. Det är budskapet i ett gemensamt uttalande från de unga akademierna i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Estland, Lettland och Litauen.

 • Ny professor i molekylär genetik

  [2019-08-08] Fem frågor till Margit Mahlapuu som utnämnts till professor i molekylär genetik vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Ökad förståelse för flugans inbyggda kompass

  [2019-07-30] Nu läggs ytterligare en pusselbit till att förstå hur djur kan orientera sig med hjälp av jordens magnetfält. I en studie, som publiceras i Science Advance, har forskare lyckats avbilda strukturförändringar i flugans inbyggda kompass.

 • Scholarship on Master's level for studies in Mammalian meiosis

  [2019-06-03] The Department of Chemistry and Molecular Biology, University of Gothenburg, offers a scholarship on Master's level for studies in Mammalian meiosis Application deadline: 2019-06-24.

 • Ledig doktorandtjänst i atmosfärskemi och aerosolbildning

  [2019-05-21] Institutionen för kemi och molekylärbiologi söker nu en doktorand i atmosfärskemi och aerosolbildning. Sista ansökningsdag: 2019-06-24.

 • Ledig doktorandtjänst i Mikrobiologi: Molekylära mekanismer som bidrar till metallers toxicitet.

  [2019-04-29] Institutionen för kemi och molekylärbiologi söker nu en doktorand i mikrobiologi: Molekylära mekanismer som bidrar till metallers toxicitet. Sista ansökningsdag: 2019-05-31.

 • Studier av luftens kemi

  [2019-03-11] Luften omkring oss kan innehålla en mängd olika ämnen som kan skada vår hälsa eller påverka miljön. En typ av luftförorening är små partiklar, som till exempel smogg eller rökpartiklar. Hur sådana partiklar bildas i luften är fokus för en ny doktorsavhandling från Göteborgs universitet.

 • Nyupptäckt protein viktigt vid reparation av DNA

  [2019-03-01] Forskare vid Göteborgs universitet har upptäckt ett nytt protein som de anser har stor betydelse för möjligheten att reparera DNA. Forskningsresultaten publiceras nu i den vetenskapliga tidskriften Nature Communications.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://cmb.gu.se/Aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-10-23