OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

26,7 miljoner kronor från Formas

Nyhet: 2018-11-16

Göteborgs universitet tilldelas 26,7 miljoner kronor av Formas i den årliga öppna utlysningen för forsknings- och utvecklingsprojekt.

Följande forsknings- och utvecklingsprojekt tilldelas medel vid Göteborgs universitet.

Jonathan Havenhand
Ökar inomarts mångfald resiliens av ålgräsängar till klimatförändringar och fluktuationer?
2 999 499 kr

D G Joakim Larsson
Miljöns betydelse för selektion och evolution av antibiotikaresistens
2 997 000 kr

Carl-Fredrik Flach
Spridning av antibiotikaresistens-plasmider i avloppsvatten
2 992 986 kr

Helene Norder
Identifiering av kända och nya patogener i obehandlat och behandlat vatten som används som dricksvatten och för rekreation - Jämföra teknikers effektivitet för viruseliminering i vatten
2 768 562 kr

Joachim Sturve
Transport av nanopartiklar i ett mikrokosmos system
2 999 931 kr

Sara Lindén
Reglering av fisk-mucus för att att förhindra infektionssjukdomar
2 994 009 kr

Malte Hermansson
Metagenomik- och transkriptionsanalyser av partiell nitritation-anammox (PNA) processer för kväverening av avloppsvatten
2 998 656 kr

Framtidens forskningsledare 2018

Två forskare vid Göteborgs universitet tilldelas stöd till forsknings- och utvecklingsprojekt för framtidens forskningsledare 2018

Henrik Sundh
Mikroplaster i miljön: hur påverkas fisken och utgör dom ett problem för framtidens fiskodling?
2 999 766 kr

Adam Ulfsbo
Drivande processer och faktorer bakom antropogena förändringar i koldioxid och havsförsurning i det nya Arktis
2 999 484 kr