Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Likabehandling

Vision
Alla studenter och anställda vid institutionen ska ha lika rättigheter och möjligheter. En stående punkt på agendan av ledningen är aktivt arbete för att integrera jämställdhet och likabehandling i undervisning, forskning, och hela verksamheten.

Policy och handlingsplan för jämställdhet och likabehandling vid Göteborgs universitet (Dnr V 2015/249)

Sammanfattning: Universitetet bedriver ett aktivt arbete för att alla studenter och anställda ska ha lika rättigheter och möjligheter. Jämställdhet och likabehandling ska integreras i undervisning och forskning och genomsyra verksamheten i sin helhet. I policy för jämställdhet och likabehandling vid Göteborgs universitet beskrivs målsättningar, ansvarsfördelning och organisering av arbetet. Policyn konkretiseras i handlingsplan för jämställdhet och likabehandling med prioriterade mål och åtgärder inom områdena forskning som påverkar, utbildning som förnyar och arbetsmiljö som inspirerar. I handlingsplanen beskrivs hur arbetet bör bedrivas på olika nivåer vid universitet och vilka förutsättningar som behöver vara på plats för att nå hållbara effekter i arbetet.

Universitetets sidor om likabehandling
medarbetarportalen.gu.se/likabehandling
studentportal.gu.se/studiemiljo-regler/likabehandling

Likabehandlingsombud

Martin Billeter
031-786 3925

Sidansvarig: Katleen Burm|Sidan uppdaterades: 2016-11-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?