Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningar inom kemi och molekylärbiologi

På institutionen för kemi och molekylärbiologi hittar du all kunskap inom molekylära vetenskaper under ett tak. Det är en unik studiemiljö i Sverige där du kan läsa program och fristående kurser i kemi och molekylärbiologi. Är du intresserad av farmaci, kan du gå vårt populära receptarieprogram.

Hos oss kan du skräddarsy din utbildning efter egna intressen och ambitioner. Du kan specialisera dig i ett ämne eller bredda dina kunskaper genom att gå olika kurser och/eller läsa andra ämnen på universitetet. Unikt är också möjligheten att ta ut en dubbel kandidatexamen i både kemi och molekylärbiologi.

Våra utbildningar ger dig en gedigen grund inför ett yrkesliv i ständig förändring. Du får en bred kompetens som öppnar upp för många karriärvägar, både i den privata och offentliga sektorn. Du utvecklar även en djup förståelse i viktiga vetenskapliga frågor vilket behövs för att kunna lösa framtidens globala utmaningar.

Välkommen att läsa hos oss! 

 

Inom Life Sciences tillhör Göteborgs universitet topp 3 i Sverige och topp 50 i världen enligt Shanghairankningen 2018. Life Sciences - Biological Sciences omfattar bland annat biokemi, molekylärbiologi, biofysik, cellbiologi och mikrobiologi.

 

Studenter som laborerar, kemisk formell, DNA och celler.

Så blir du student hos oss

Har du frågor kring våra utbildningar, är du välkommen att kontakta våra studievägledare

Kemi

Per Martin Björemark
Telefon: 031-786 9013
E-post: svlkemi@cmb.gu.se

Molekylärbiologi

Peter Gulz
Telefon: 031-786 2524
E-post: education@biology.gu.se

Receptarie

Elsa Jegerås Andersson
Telefon: 031-786 9083
E-post: receptarie@gu.se

Lärarutbildning

Marie Kannius Janson
Telefon: 031-786 3879
E-post: marie.kannius@cmb.gu.se

Ny student?

På studentportalen hittar du en checklista och annan nyttig information.

Sidansvarig: Katleen Burm|Sidan uppdaterades: 2018-09-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?