Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning inom kemi och molekylärbiologi

Institutionen för kemi och molekylärbiologi är en för Sverige unik studiemiljö där all kunskap inom molekylära vetenskaper samlats under ett tak. Här kan du läsa program och fristående kurser i kemi och molekylärbiologi. Är du farmaciintresserad, kan du gå vårt populära receptarieprogram.

Oavsett vilken utbildning du väljer, står du som student i fokus. Du får undervisning i små grupper och har nära kontakt med dina engagerade lärare, oftast världsledande forskare med djup ämneskunskap. En stor del av din studietid kommer du att tillbringa i laboratoriet. Läser du kemi eller molekylärbiologi, kan du skräddarsy din utbildning efter egna intressen och ambitioner. Du kan specialisera dig i ett ämne eller bredda dina kunskaper genom att gå olika kurser och/eller läsa andra ämnen på universitetet. Unikt är också möjligheten att ta ut en dubbel kandidatexamen i både kemi och molekylärbiologi.

Våra utbildningar ger dig en gedigen grund inför ett yrkesliv i ständig förändring. Du får en bred kompetens som öppnar upp för många karriärvägar, både i den privata och offentliga sektorn. Du utvecklar även en djup förståelse i viktiga vetenskapliga frågor vilket behövs för att kunna lösa framtidens globala utmaningar.

Studentlivet är mer än att bara plugga. Göteborg bjuder på allt du kan förvänta dig från en storstad, fast i mindre format. Restauranger och caféer, kultur och sport, natur och hav – avkoppling finns inom cykelavstånd.

Välkommen att läsa hos oss!

Läs mer:

Utbildningsprogram inom kemi och molekylärbiologi
Kurser inom kemi och molekylärbiologi

 

Sidansvarig: Katleen Burm|Sidan uppdaterades: 2017-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://cmb.gu.se/utbildning/
Utskriftsdatum: 2018-02-26