Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dubbel kandidatexamen i kemi och molekylärbiologi

Många nya upptäckter görs i gränslandet mellan kemi och molekylärbiologi. För att få ett bredare perspektiv på både kemiska reaktioner och cellulära processer, kan du som läser kandidatprogrammet i kemi eller molekylärbiologi ta ut en dubbel kandidatexamen (210 hp).

Utbildningen är unik i landet och ger dig möjlighet att forska i starka tvärvetenskapliga miljöer. Efter kandidatprogrammet kan du fortsätta dina studier på masternivå, antingen mot kemi eller mot molekylärbiologi. Du kan även komplettera din dubbelexamen med en lärarbehörighet i både kemi och biologi.

 

Översikt utbildningsprogram i kemi och molekylärbiologi.

Anpassat program i kemi och molekylärbiologi

Senast under andra terminen på kandidatprogrammet i kemi eller molekylärbiologi bör du anmäla ditt intresse för en dubbel kandidatexamen. Du tar kontakt med din studievägledare som tillsammans med dig upprättar en personlig studieplan.

Under studiernas gång kommer du att bredda dina kunskaper inom biologi/molekylärbiologi respektive kemi. Du avslutar din utbildning med två kandidatarbeten, ett i kemi och ett i molekylärbiologi, för att få ut två examina:

  • Naturvetenskaplig kandidatexamen med huvudområdet kemi och
  • Naturvetenskaplig kandidatexamen med huvudområdet molekylärbiologi.

Fler möjligheter på arbetsmarknaden

På arbetsmarknaden har du som kemist eller molekylärbiolog redan goda framtidsutsikter. Med ytterligare en examen öppnar sig ännu fler möjligheter. Laboratorie- och forskningsarbete inom läkemedels-, bioteknik- eller livsmedelsindustrin är några exempel på områden som kräver både kemisk och molekylärbiologisk kompetens. Har du kompletterat din dubbelexamen med en lärarbehörighet, kan du undervisa i både kemi och biologi.

Vill du efter kandidatprogrammet fortsätta dina studier på masternivå, kan du göra det antingen mot kemi eller mot molekylärbiologi. Den extra terminen (de extra terminerna) du har studerat på kandidatnivån kan du ta med dig i dina masterstudier. På så sätt tjänar du tillbaka tiden.

Vill du veta mer?

Ansvariga studievägledare är Per Martin Björemark (Kemi) och Peter Gulz (Molekylärbiologi).
 

Studievägledning i kemi

Per Martin Björemark

Telefon: 031-786 9013
Telefontid: tisdag-torsdag, 10:00-12:00

E-post: svlkemi@cmb.gu.se

Besöksadress: Campus Johanneberg, Kemigården 4,
rum 7012

Studievägledning i molekylärbiologi

Peter Gulz

Telefon: 031-786 2524

E-post: education@biology.gu.se

Besöksadress: Kansliet för biologiutbildning, Medicinaregatan 18

För dig som söker utbildning: Om höstterminen och covid-19

Shanghairanking Life Science 2019

Göteborgs universitet tillhör topp 3 i Sverige och topp 50 i världen.

Sidansvarig: Katleen Burm|Sidan uppdaterades: 2020-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?