Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Har du ett genuint intresse för kemi och molekylärbiologi, kan du efter din masterexamen fortsätta din utbildning på forskarnivå.

Detta innebär en forskarutbildning

Forskarutbildningen omfattar fyra års heltidsstudier och består av ett individuellt forskningsprojekt och ett antal avancerade kurser. Vanligtvis ingår även viss undervisning, vilket gör att den reella tiden kan bli upp till fem år. Du avslutar din forskarutbildning med en filosofie doktorsexamen i Naturvetenskap:

  • Naturvetenskap med inriktning kemi eller
  • Naturvetenskap med inriktning biologi.

Doktorera vid institutionen för kemi och molekylärbiologi

På institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs högkvalitativ internationell forskning inom grundläggande kemiska vetenskaper, biomolekylära vetenskaper och miljövetenskaper. Som doktorand kommer du att utföra ditt forskningsprojekt inom någon av institutionens framgångsrika forskargrupper.

Idag omfattar institutionen cirka 75 doktorander varav 8 är industridoktorander. Oavsett om du är reguljär doktorand eller industridoktorand, kommer det att bli en spännande och lärorik tid där du får djupare kunskaper inom ditt ämnesområde och lär dig verktyg att självständigt formulera problem och kritiskt bedöma resultat.

Lediga doktorandtjänster inom naturvetenskap annonseras på Göteborgs universitets sökandeportal samt på Arbetsförmedlingen (öppnas i nytt fönster).

Vill du veta mer om forskarutbildningen?

Här kan du läsa mer:

 

Studierektor forskarutbildning

Martin Billeter, Professor

Telefon: 031-786 3925

E-post: martin.billeter@gu.se

Besöksadress: Swedish NMR Centre, Medicinaregatan 5C


 

Möt Sofia Johansson, doktorand i kemi / atmosfärsvetenskap

Möt Karl Persson, doktorand i molekylärbiologi

Doktorandrådet

Läs mer om vad doktorandrådet kan göra för dig.

Sidansvarig: Katleen Burm|Sidan uppdaterades: 2020-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?