Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att läsa kemi vid Göteborgs universitet

Kemi har blivit ett högaktuellt ämnesområde. Arbetet med miljö- och klimatrelaterade problem och ansträngningarna att förbättra villkoren för människors hälsa och livskvalitet är bara några exempel på angelägna problemområden som kräver specialister inom kemi.

Detta har stimulerat framväxten av nya, dynamiska kunskapsområden som överskrider gränserna mellan kemi och andra ämnesfält som biologi, medicin och fysik. Samtidigt fortsätter kemister att vara oundgängliga inom praktiska verksamheter som är beroende av en expansiv utveckling av nya substanser och material.

Studieort för kemister

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi vid Göteborgs universitet finns utbildningarna som gör det möjligt för dig att ta aktiv del i detta. Göteborgsregionen har särskilda förutsättningar att erbjuda högkvalitativ utbildning i kemi med goda möjligheter till jobb efter examen: en stark industri, en marin orientering och ett uttalat miljötänkande. Att Göteborg dessutom är en uppskattad studentstad bidrar till att göra staden till en attraktiv studieort för blivande kemister.

Vad gör några tidigare studenter i dag?

Vi har gjort intervjuer med några tidigare studenter på Göteborgs universitet. Här kan du läsa om vad de jobbar med efter sin examen och vad de tycker om att arbeta som kemist.

Vår utbildningsprofil

Du kan antingen välja en programgång med en bred inriktning mot kemi och med stort utrymme för fria val, eller en särskild inriktning mot läkemedelskemi. På masternivån finns dessutom möjligheten att inrikta sig mot det nya forskningsområdet atmosfärsvetenskap. Efter utbildningen kan du söka till forskarutbildningen i kemi. Genomgående för samtliga utbildningar är det stora inslaget av undervisningsmoment i laboratorium och anknytningen till institutionens framgångsrika forskning - något som ger din utbildning extra konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Program i kemi och läkemedelskemi

Här hittar du våra program på grund- och anvancerad nivå

Kurser

Här hittar du alla våra kurser i kemi

Sidansvarig: Katleen Burm|Sidan uppdaterades: 2015-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?