Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Är du intresserad av en karriär som forskare?
Sök till en forskarutbildning hos oss!

Forskarutbildningen vänder sig till dig som har ett genuint intresse för kemi och cell- och molekylärbiologi. Vår forskarutbildning ger dig djupare kunskaper inom ditt ämnesområde men också verktygen att självständigt formulera problem och kritiskt bedöma resultatet.

Du kommer att uppleva en spännande och lärorik tid som i de flesta fall avslutas med en filosofie doktorsexamen, som omfattar 160 poäng - fyra års heltidsstudier. Vanligtvis ingår även viss undervisning, vilket gör att den reella tiden kan bli upp till fem år.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten finns från och med den 1 april 2008 fyra huvudämnen inom utbildningen på forskarnivå: naturvetenskap, kulturvård, matematik och matematisk statistik.

Doktorander som är antagna inom naturvetenskapliga ämnen kan ansöka om att övergå till ämnet naturvetenskap. Det sker ingen nyantagning till äldre forskarutbildningsämnen.

Behörighetskrav

För att bli antagen till forskarutbildningen krävs examen på avancerad nivå eller kurser motsvarande 240 hp, varav minst 60 hp på avancerad nivå (alt. grundläggande behörighet fullgjord före 1 juli 2007 om minst 180 hp).

Dessutom krävs särskild behörighet som innebär att någon/några specifikt angivna kurs(er) skall ingå i utbildningen. Kraven på särskild behörighet anges i studieplanen för respektive ämne. För att kunna antas till forskarutbildningen krävs också att du i övrigt bedöms ha rätt förutsättningar att klara utbildningen.

 

Ämnesplan för forskarstuderande i naturvetenskap (pdf)

 

Sidansvarig: Katleen Burm|Sidan uppdaterades: 2016-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?